כשמדברים עם הורים על שכחת ילדים ברכב, לרוב שומעים מהם את אותו המשפט: "לי זה לא יקרה". הורים יקרים, זה יכול לקרות לכל אחד. עובדה שהחל ממרץ 2022, אפילו יש חוק שמחייב את כל מי שמסיע ילדים מתחת לגיל 4, להתקין מערכת חכמה למניעת שכחת ילדים. הגיע הזמן להתעורר!
וגם: איך תצליחו לנהוג בבטחה ובמקביל לראות מה מתרחש עם הילדים במושב האחורי, מבלי לסכן את חייכם?
כשמבזקי החדשות נפתחים בידיעה שילד נשכח באוטו, כולנו מרגישים "בוקס בבטן", אבל שנייה אחרי זה אנחנו מתחילים עם הסטיגמות: "בטח הורים חסרי אחריות", "בטח זו משפחה מהמגזר הזה או ההוא", ועוד ועוד.
אבל האמת היא שרוב האנשים משננים באופן אוטומטי את הסטיגמות האלו, בגלל מנגנון ההדחקה שעובד שעות נוספות – "זה קורה 'אצלם'. אצלנו אין סיכוי שזה יקרה."
אז יש לנו חדשות בשבילכם: הנתונים מוכיחים שהורים ששוכחים את הילדים ברגע של היסח דעת – מגיעים מכל המגזרים ומכל המעמדות.
הגיע הזמן שתפסיקו להשלות את עצמכם ולקחת אחריות
לפי נתוני ארגון בטרם לבטיחות ילדים, בעשור האחרון (2023-2013) נשכחו או ננעלו ברכב
קרוב ל-1000 ילדים, (וזה לא כולל מקרים שההורה הצליח להיזכר בילד הלכוד ולחלץ אותו בחיים – מבלי לדווח לרשויות) ומעל 50 משפחות אבדו את היקר להם מכל!!!
כל המקרים הנ״ל פגעו במשפחות בכל הארץ, משפחות עשירות ועניות, חילוניות ודתיות, יהודיות וערביות.
לכן המסקנה היא אחת: כדי לשמור על החיים של הילדים שלנו – צריך להשתחרר מהמחשבה שאנחנו חסינים ולהתמגן עוד היום כדי שהנורא מכל לא יקרה.
הטכנולוגיות החכמות שאתם חייבים להכיר:
בשנים האחרונות פותחו טכנולוגיות מהפכניות שמצליחות למנוע אסונות על הכביש כתוצאה מטעויות אנוש. בכל יום ובכל שעה. המכשירים הקטנים האלו מצליחים לזהות נוכחות של ילד בחלל הרכב, לאחר שמנוע הרכב כבה ולהתריע על מצב חירום.
חלק מהטכנולוגיות מבוססות על חיישנים , מצלמות ואף כריות עם חיישנים מיוחדים וחלקן מתבססות על ניטור תנועה וטמפרטורה ברכב החונה.
תכירו את הכפתור בייבי מבית קוברה
ברגע שאחד ההורים או הסבתא /סבא מושיבים את הבר החשוב להם מכל בכיסא הבטיחות, מערכת הכפתור בייבי נדרכת ומזהה הושבה. אחרי שהרכב הגיע ליעדו והנהג מכבה את המנוע – המערכת מושכת את תשומת ליבו של הנהג באמצעות התרעה של 30 שניות באמצעי קולי וויזואלי על ידי הבהוב המערכת. במידה והילד לא הורד מכיסא הבטיחות במשך 2 דקות מכיבוי המנוע, מופעלת התראת חירום במוקד האנושי ומתחיל ניהול אירוע חירום המתנהל במקביל בשני אופנים- ע"י שליחת התראת טקסט לשני ההורים במקביל ושיחה מתפרצת לחלל הרכב על מנת להבין מי נמצא בתוך הרכב. במידה וחלילה ילד נשכח וההורה לא זמין או לא קרוב לרכב אנחנו שולחים במיידי את כוחות ההצלה לרכב ע"י מתן מיקום מדויק של הרכב."
״המספרים בלתי נתפסים!" אומרת לי-חן שמואלוב מנכ"לית הכפתור, "רק בשנתיים האחרונות הצלנו מעל 20 תינוקות על ידי המערכת. זה המון. אנשים אומרים שלהם זה לא יקרה, וזה עדיין יכול לקרות לכולם. מוקד הכפתור מטפל ומתפעל מאות מקרי חירום בחודש.
יש בחברה עשרות אנשים שהתפקיד שלהם הוא להיות עם היד על הדופק כדי להקפיץ את כולם, כי אם יש ספק – אין ספק. הסטטיסטיקה מזעזעת גם בקרב אלה שיש להם מודעות לנושא", היא מוסיפה.
"מעבר לכך שמדובר בפיתוח ישראלי חדשני, זוהי המערכת היחידה בעולם שמחוברת למוקד אנושי הפועל 24/7. העובדה שזו מערכת שפועלת באופן עצמאי לחלוטין, מבלי צורך במגע יד אדם הופכת את המערכת הזאת לרשת בטיחות מושלמת לכל הורה בישראל".
כך המערכת עובדת ושומרת על ילדך 24/7:
- כיבית את הרכב והילד עדיין באוטו? המערכת תתריע ע"י הבהובים וצפצופים.
- לא שמת לב שהילד באוטו? תוך 2 דקות תתקבל הודעה לטלפון ותוך כדי תישלח הודעה למוקד החירום המזהה את מיקום הרכב.
- ההודעה התפספסה? המוקדנים יצרו איתך קשר טלפוני.
- למרות הכל אין מענה? כוחות ההצלה יוקפצו למקום והילד יחולץ מהרכב בבטיחות ומקצועיות.
לי-חן, דיברת על "רשת בטיחות מושלמת לכל הורה" מה לגביי תופעה נפוצה ומטרידה לא פחות, שמכיר כל הורה שנמצא על הכביש? סיבובי הראש לעבר המושב האחורי כדי להציץ על הילדים
"אין צל של ספק שמדובר באחת התופעות השכיחות ביותר בזמן נסיעה ברכב עם ילדים. מטבע הדברים, במהלך נהיגה, הגב שלנו מופנה לילדים – מה שיוצר אצלנו חוסר וודאות וחוסר שליטה. למרבה הצער, ולפעמים אפילו בלי לחשוב יותר מידי– אנחנו עושים את הדבר הכי מסוכן שיש ומסתובבים תוך כדי נסיעה כדי לראות למה התינוק צורח או לחילופין, מדוע הוא שקט מידי.
החדשות הטובות הן שהשקנו פיתוח טכנולוגי פורץ דרך ,BabyCam, מצלמה שיושבת בתוך הרכב ומנטרת כל מה שקורה במושב האחורי ואת כל המידע הזה הנהג רואה מסך קטן שיושב מולו על הדשבורד של הרכב ומאפשר לכל נהג/ הורה שנוהג ברכב להסתכל על כל מה שקורה במושב האחורי וזאת בלי להסתכן בלסובב את ראשו במיוחד בנהיגה בכבישים ראשיים.